Kansainvälinen toiminta

Nouseva Rannikkoseutu haluaa edistää kansainvälistä toimintaa ja tukea kansainvälistymisestä kiinnostuneita alueen toimijoita.

Ajankohtaiset asiat ja muut tuoreimmat kuulumiset löydät Norsun facebook-sivulta.

Ensimmäinen kv-hanke mietinnässä?

Norsu kehittää koko ajan yhteistyömalleja, joilla autetaan alueen toimijoita suunnittelemaan ja toteuttamaan kansainvälisiä hankkeita ja etsimään niille sopivia rahoituskanavia ja kumppaneita.

Norsulta saat tukea ja tietoa

  • kansainvälisen toiminnan aloittamiseen ja kehittämiseen
  • kansainvälisten hankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen
  • kansainvälisten kumppanien etsintään
  • kansainvälisten rahoitusmahdollisuuksien etsintään

Kansainvälisyys on osa Leader-toimintaa

Kansainvälinen toiminta luo uusia ideoita ja mahdollisuuksia, synnyttää kumppanuuksia ja tuottaa elämyksiä. Konkreettisten kumppanuuksien ja yhteistyöhankkeiden lisäksi kansainvälistyminen lisää alueen ja sen toimijoiden osaamista. Kansainvälisten kontaktien myötä myös omaa toimintaa ja arvoja tarkastelee uusin silmin.

Kansainvälistyminen on osa Leader-toiminnan periaatteita. EU:n alueella toimii yli 2000 Leader-ryhmää, jotka samoja periaatteita noudattaen kehittävät oman alueensa toimintaa. Kattavaan verkostoon sisältyy mitä moninaisimpia aloja, teemoja ja painopisteitä, mikä tarkoittaa sitä, että potentiaalisia yhteistyötahoja löytyy eri maista ja eri aloilta.

Monet mahdollisuudet

  • Paljon vaihtoehtoja nuorille
  • Oman organisaation kehittäminen
  • Lisäkäsiä yhdistyksille
  • Konkreettisia tuloksia hankkeiden avulla

Paljon vaihtoehtoja nuorille

Nuorisovaihto kaverien kanssa oman harrastuksen parissa? Välivuosi eurooppalaisessa organisaatiossa? Lyhyt vierailu kiinnostavaan kohteeseen? Uuden taiton oppiminen? Kansainvälinen toiminta tarjoaa paljon mahdollisuuksia.

Tutustu vaihtoehtoihin

Mistä hankekumppani

Kaikessa yhteistyössä on tärkeää, että löytää hyvän kumppanin. Kansainvälisessä toiminnassa tämä on erityisen tärkeää. Etenkin uusille toimijoille luotettavan hankekumppanin löytyminen voi tuntua haastavalta. Kasvatamme koko ajan kansainvälistä verkostoamme, joka helpottaa kumppanin löytymistä.

Lue lisää

Työkalupakki kansainväliseen yhteistyöhön

Kansainväliset hankkeet eivät ole yhtään hankalampia kuin muutkaan. Yhteistyön sujumiseksi kannattaa toki muistaa muutama vinkki. Meiltä saat tietoa ja neuvoa kaikkiin tilanteisiin.

Tutustu