Kansainväliset mahdollisuudet nuorille

Maailma on täynnä erilaisia mahdollisuuksia kansainvälistyä. Nouseva Rannikkoseutu ry:n tehtävänä on auttaa alueemme nuoria löytämään erilaisiin tilanteisiin, toiveisiin ja resursseihin sopivat keinot. Olitpa sitten nuori, nuorten kanssa toimiva tai organisaatio. Eri kulttuureista oppimisen lisäksi voit samalla kehittää osaamistasi ja saada kansainvälistä kokemusta, josta on hyötyä pitkälle tulevaisuuteen.

Ajankohtaiset tiedot tulevista tapahtumista, opintoretkistä ja muusta toiminnasta löytyvät facebookista ja instagramista.

Norsun matkassa maailmalle

 • nuorisovaihdot
 • vapaaehtoistyö
 • opintomatkat
 • pitkäkestoiset yhteistyöhankkeet

Kansainvälinen nuorisotyö

Nouseva Rannikkoseutu ry koordinoi ja toteuttaa kansainvälisiä nuorisohankkeita (esimerkiksi Erasmus+ ja ESC). Lisäksi tuemme muiden toimijoiden hankkeiden suunnittelua ja toteutusta.

Neuvontaa nuorille

Norsu kertoo eri vaihtoehdoista ja auttaa räätälöimään omia polkuja kansainvälisyyteen.

Valmiita mahdollisuuksia kv-toimintaan
Norsu toteuttaa säännöllisesti kansainvälisiä projekteja, joihin alueen nuoret ja/tai heidän kanssaan työskentelevät voivat osallistua. Ajankohtaiset tiedot Norsun facebook-sivulta ja instagramista

Tukea ja koordinointia omiin hankkeisiin
Nuorilla ideoita ja halua nuorisovaihtoon? Vapaaehtoisia tuomaan lisäväriä oman organisaatiosi toimintaan? Norsu auttaa ja tukee hankkeiden toteutusta.

Usein kysyttyä kansainvälisistä nuorisohankkeista

 • Kuka voi osallistua?

  Norsun koordinoimat ja toteuttamat hankkeet on suunnattu ensisijaisesti alueen nuorille. Tarkemmat vaatimukset (esim. ikä) määrittyvät aina hankemuodon ja itse toiminnan mukaan.

 • Mitä se maksaa?

  Toiminta pyritään suunnittelemaan niin, että matkat, majoittuminen ja ruokailu ovat nuorelle pääosin ilmaisia. Joissakin hanketyypeissä voi joutua maksamaan pienen omavastuuosuuden.

 • Miten pääsee mukaan?

  Norsu tiedottaa käynnissä olevista hankkeista sosiaalisessa mediassa ja nettisivuilla. Käynnissä oleviin hankkeisiin jo hakea ohjeiden mukaan.

  Jos olemassa olevista hankkeista ei löydy itselle sopivaa, kannattaa ottaa yhteyttä Norsun toimistoon. Toteutamme uusia hankkeita tarpeiden mukaan.

 • Onko osallistuminen turvallista?

  Kansainvälistä toimintaa toteutetaan vain luotettavien kumppaneiden kanssa. Norsu on nuorten tukena hankkeen kaikissa vaiheissa.