Rahoitukset yrityksille

Kauttamme rahoitusta voivat saada mikroyritykset, jotka toimivat Hailuodon, Limingan, Lumijoen, Pyhäjoen, Raahen, Siikajoen tai Tyrnävän alueella. Käytössämme on maaseuturahaston yritystuet mikroyrityksille sekä oma pieni Yritys Leader rahoituksemme 1-2 henkilöä työllistäville yrityksille.

Apua yrityksen kasvuun ja kehitykseen

Yritystukien tavoitteena on aina vauhdittaa yrityksiä kasvuun. Yrityksen liikevaihdon, työntekijöiden määrän tai liiketoiminnan tuloksen tulisi kasvaa. Merkitystä on myös sillä, millaisia uusia palveluja yritys pystyy tuottamaan alueen asukkaille tai muille yrityksille.

Muun rahoituksen huomioiminen

Mikäli tarkoituksenasi on hakea Leader-yritystuen lisäksi Finnveran lainaa tai lainantakausta, ole yhteydessä pikimmiten Leader-toimistoon. Joissain tapauksissa Finnveran laina tai lainantakaus pienentävät tuen määrää tai eväävät Leader-tuen kokonaan.

Isommille investoinneille, yritystoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen maaseuturahaston yritystuki

Maaseuturahaston Leader-yritystuet on tarkoitettu 5.000 – 100.000 euron investointeihin, yritystoiminnan käynnistämiseen ja yritysten kehittämistoimiin tai vähintään kolmen mikroyrityksen yritysryhmähankkeisiin.

Yritys Leader – rahoitusta yritysten pieniin tarpeisiin

Yritys Leader rahoitusta voi saada 1-2 henkilöä työllistävä mikroyritys. Yritys Leader rahoituksen määrä on max. 750 euroa. Sitä voi käyttää sekä pieniin investointeihin että muihin kehittämistoimiin. Mikäli haet Yritys Leader rahoitusta, voit siirtyä lukemaan sen säännöt oheisesta linkistä. Tämän sivuston loput säännöt koskevat maaseuturahaston isompia yritystukia.

   Tartu tuumasta toimeen. Kysy lisätietoa asiantuntijalta.   Ota yhteyttä

Tärkeitä huomioon otettavia asioita

  • Muista, että mitään ei saa tilata tai töitä aloittaa ennen kuin Hyrrässä tekemäsi tukihakemus on kuitattu vireillä olevaksi!
  • Mikäli tarkoituksenasi on hakea Leader-yritystuen lisäksi Finnveran lainaa tai lainantakausta, ole yhteydessä pikimmiten Leader-toimistoon. Mikäli Finnveran laina tai lainantakaus sisältävät julkista tukea (de minimis), ne pienentävät tai kumoavat Leader-tuen kokonaan. Ilmoita myös Finnveran tai pankin kanssa asioidessasi, että olet hakenut maaseuturahaston yritystukea.
  • Kone- ja laitehankinnoissa huomioi, että osamaksukaupassa vain rahoitusyhtiömalli on mahdollinen, jolloin hankinnan omistusoikeus siirtyy heti ostajalle. Leasing ei ole investointituessa mahdollista.

Yrityksen tukimuodot ja tukimäärät

Mikäli olet epävarma tarpeisiisi soveltuvasta tukimuodosta tai haettavista tukimääristä, kysy Norsun henkilöstöltä.

Ota yhteyttä

Tukimuoto
Tuen määrä
Investointituki (pää- ja sivutoimisille yrityksille)
30 - 40 %
Investointituen kustannusarvio
5 000 - 100 000 €
Yrittäjyyskokeilu (haetaan ilman y-tunnusta)
2 500 €
Käynnistystuki, aloittava osa-aikainen yritys
5 000 €
Käynnistystuki, aloittava päätoiminen yritys
7 500 €
Käynnistystuki, omistajanvaihdos (voi hakea ilman y-tunnusta)
2 500 tai 5 000 €
Maatalouden kokeilutuki
2 500, 5 000 tai 7 500 €
Suunnittelutuki (vain erityistapauksissa, haetaan ilman y-tunnusta)
1 000 €
Valmistelutuki (vain erityistapauksissa)
2 000 €
Kehittämistuki (ei aloittaville yrityksille)
3 000 €
Yritysryhmähanke
75 %
Yritys Leader tuki pieniin hankkeisiin
200 € - 750 €

Muuta kiinnostavaa