Rahoitukset yrityksille

Kauttamme rahoitusta voivat saada mikroyritykset, jotka toimivat Hailuodon, Limingan, Lumijoen, Pyhäjoen, Raahen, Siikajoen tai Tyrnävän alueella. Käytössämme on maaseuturahaston yritystuet mikroyrityksille sekä oma pieni Yritys Leader rahoituksemme 1-2 henkilöä työllistäville yrityksille.

Apua yrityksen kasvuun ja kehitykseen

Yritystukien tavoitteena on aina vauhdittaa yrityksiä kasvuun. Yrityksen liikevaihdon, työntekijöiden määrän tai liiketoiminnan tuloksen tulisi kasvaa. Merkitystä on myös sillä, millaisia uusia palveluja yritys pystyy tuottamaan alueen asukkaille tai muille yrityksille.

Muun rahoituksen huomioiminen

Mikäli tarkoituksenasi on hakea Leader-yritystuen lisäksi Finnveran lainaa tai lainantakausta, ole yhteydessä pikimmiten Leader-toimistoon. Joissain tapauksissa Finnveran laina tai lainantakaus pienentävät tuen määrää tai eväävät Leader-tuen kokonaan.

Isommille investoinneille ja kehittämiseen maaseuturahaston yritystuki

Maaseuturahaston yritystuet on tarkoitettu 7.200 – 285.000 euron investointeihin, yli 3.350 euron kehittämistoimiin tai vähintään kolmen mikroyrityksen yritysryhmähankkeisiin.

Yritys Leader – rahoitusta yritysten pieniin tarpeisiin

Yritys Leader rahoitusta voi saada 1-2 henkilöä työllistävä mikroyritys. Yritys Leader rahoituksen määrä on max. 750 euroa. Sitä voi käyttää sekä pieniin investointeihin että muihin kehittämistoimiin. Mikäli haet Yritys Leader rahoitusta, voit siirtyä lukemaan sen säännöt oheisesta linkistä. Tämän sivuston loput säännöt koskevat maaseuturahaston isompia yritystukia.

Mihin yritystukea voi saada?

Investointeihin

Koneisiin ja laitteisiin, rakentamiseen, remontointiin, aineettomiin investointeihin

Perustamiseen ja
liiketoiminnan kehittämiseen

Ulkopuolisiin ostopalveluihin, kuten asiantuntijoihin, joita tarvitaan yrityksen alkuvuosina, liiketoiminnan muuttuessa oleellisesti tai uusia palveluja ja tuotteita kehitettäessä

Yritysten yhteistyöhön

Mikäli vähintään kolmella mikroyrityksellä on yhteinen kehittämistarve, yritysryhmähankkeella voidaan ostaa mm. yhteistä koulutusta tai yhteisten palvelujen kehittämistä

   Tartu tuumasta toimeen. Kysy lisätietoa asiantuntijalta.   Ota yhteyttä

Kuka voi saada maaseuturahaston yritystukea?

Maaseuturahaston yritystuen kriteerit

  • Yrittäjän tulee olla vähintään 18-vuotias
  • Kaikki yritysmuodot ovat mahdollisia
  • Yrittäjällä pitää olla alalta riittävä koulutus tai työkokemus
  • Yritystoiminnan tulee antaa pääasiallinen (väh. 75 %) toimeentulo vähintään yhdelle yrittäjälle tai työntekijälle
  • Norsu rahoittaa vain mikroyrityksiä (max. 10 htv työllistävät ja joko liikevaihto tai tase enintään 2 M€)

Tärkeitä huomioon otettavia asioita

  • Muista, että mitään ei saa tilata tai töitä aloittaa ennen kuin Hyrrässä tekemäsi tukihakemus on kuitattu vireillä olevaksi!
  • Mikäli tarkoituksenasi on hakea Leader-yritystuen lisäksi Finnveran lainaa tai lainantakausta, ole yhteydessä pikimmiten Leader-toimistoon. Mikäli Finnveran laina tai lainantakaus sisältävät julkista tukea (de minimis), ne pienentävät tai kumoavat Leader-tuen kokonaan. Ilmoita myös Finnveran tai pankin kanssa asioidessasi, että olet hakenut maaseuturahaston yritystukea.
  • Kone- ja laitehankinnoissa huomioi, että osamaksukaupassa vain rahoitusyhtiömalli on mahdollinen, jolloin hankinnan omistusoikeus siirtyy heti ostajalle. Normaali osamaksukauppaa voi käyttää vain, mikäli kaikki erät maksetaan yritystuen toteutusaikana (max. 2 v) ja omistusoikeus siirtyy ennen maksuhakemuksen tekoa. Leasing ei ole investointituessa mahdollista.

Yrityksen tukimuodot ja tukimäärät

Mikäli olet epävarma tarpeisiisi soveltuvasta tukimuodosta tai haettavista tukimääristä, kysy Norsun henkilöstöltä.

Ota yhteyttä

Hanketyyppi
Maksimituki
Investointituki
35 %
Investoinnin toteutettavuustutkimus
50 %
Tuki enintään
100 000 €
Perustamistuki
5 000 € - 10 000 €
Kokeilutuki
2 000 € - 10 000 €
Yritysryhmähanke
75 %
Yritys Leader tuki pieniin hankkeisiin
200 € - 750 €

Muuta kiinnostavaa