Kansainväliset mahdollisuudet organisaatioille

Maailma tarjoaa monenlaista oppia. Nouseva Rannikkoseutu ry:n tehtävänä on auttaa alueemme yleishyödyllisiä organisaatioita (kunnat, yhdistykset, harrastusseurat jne) löytämään erilaisiin tilanteisiin, toiveisiin ja resursseihin sopivat keinot. Eri kulttuureista oppimisen lisäksi voit samalla kehittää osaamistasi ja saada kansainvälistä kokemusta, josta on hyötyä omalle porukallesi.

Monet mahdollisuudet

  • Opintomatkat
  • Kansainvälinen yhteistyö
  • Kotikansainvälistyminen
  • Kehittämishankkeet

Kansainvälistymisen monet mahdollisuudet

Kansainvälinen toiminta tuo aina uutta oppia ja tuoreita näkökulmia. Kansainvälistymistä voi toteuttaa organisaation omien tarpeiden mukaan, olipa kyseessä sitten lyhyt opintomatka tai vaikkapa pitkäkestoinen yhteistyöhanke. Kannattaa muistaa myös kotikansainvälistyminen: aina ei tarvitse liikkua. Norsu auttaa organisaatioita löytämään juuri niille sopivat keinot.

Neuvontaa
Norsu kertoo eri vaihtoehdoista ja auttaa räätälöimään omia polkuja kansainvälisyyteen.

Valmiita mahdollisuuksia kv-toimintaan
Norsu toteuttaa säännöllisesti kansainvälisiä projekteja, joihin alueen toimijat voivat osallistua. Ajankohtaiset tiedot Norsun facebook-sivulta ja instagramista

Tukea ja koordinointia omiin hankkeisiin
Norsu auttaa ja tukee organisaatioiden omien hankkeiden toteutusta.

Rahoitus
Leader-rahoitusta voi käyttää myös kansainvälisiin hankkeisiin. Tarvittaessa Norsu vinkkaa myös muista soveltuvista rahoituslähteistä.

Vapaaehtoistoiminta

Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelma tarjoaa yleishyödyllisille organisaatioille mahdollisuuden vastaanottaa eurooppalaisia vapaaehtoisia. Vapaaehtoistoiminnan vaihtoehtoina ovat yksilö- tai tiimihankkeet. Yksilöhankkeet soveltuvat pidempiaikaiseen toimintaan (2 – 12kk), kun taas tiimihankkeet tuovat lisäkäsiä vaikkapa työleireille, tapahtumiin ja muihin lyhytkestoisiin projekteihin. Vapaaehtoishankkeiden kokemuksista enemmän videollamme.

Vapaaehtoishankkeet soveltuvat monenlaiseen toimintaan (lue lisää Norsun aiemmista hankkeista)

 

Nuorelle vapaaehtoistoimintaan osallistuminen on oppimiskokemus, jossa nuori saa uusia kokemuksia ja oppii uusia taitoja. Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistoiminnan tavoitteena on vahvistaa nuoren työelämätaitoja ja kokemusta aktiivisesta kansalaisuudesta. Samalla nuori toimii paikallisyhteisön hyväksi ja saa kokemuksen eurooppalaisen solidaarisuuden toteuttamisesta.

Hankerahoitus kattaa vapaaehtoisen vastaanottamisesta aiheutuvat kulut (matka, majoitus, ruokailu)

 

Kiinnostaako vapaaehtoisten vastaanottaminen, mutta et tiedä mistä lähteä liikkelle? Ei hätää, Norsun koordinoimissa hankkeissa me hoidamme byrokratian, jolloin organisaatiosi voi keskittyä itse tekemiseen. Ota yhteyttä niin suunnitellaan teille sopiva hanke!

Lisätietoja ohjelmasta