Työkalupakki KV-hankesuunnitteluun

Kansainvälinen hanke on periaatteessa hyvinkin samanlainen kun vaikkapa paikallinen kehittämishanke, kumppani(t) ovat vain hieman kauempaa ja puhuvat usein eri kieltä. Mikäli suunnittelet kv-hanketta, ota yhteyttä Norsun toimistoon. Autamme sinua eteenpäin hanketoiminnan suunnittelussa.

KV-hankkeiden työkalupakki

Onnistuneen kv-hankkeen kolme tärkeintä elementtiä ovat

  • oikea rahoitusohjelma
  • luotettavat kumppanit
  • kommunikointi

KV-hankkeissa huomioitavaa

Kansainvälisten hankkeiden hallinnointi ei ole mahdotonta, mutta vaatii varsinkin alussa huolellista perehtymistä. Jokaisella rahoitusohjelmalla on omat sääntönsä, joten ohjelmaoppaaseen kannattaa tutustua huolella ennen hanketta. Myös hankkeen aikana kannattaa muistutella itseään.

Vinkkejä kv-hankesuunnitteluun

Perehdy, perehdy, perehdy

Kansainvälisissä hankkeissa on omat erityispiirteensä. Eri maissa saattaa olla erilainen hankekulttuuri ja yksilöillä erilainen käsitys toimintatavoista. Perehtyminen ja avoin keskustelu auttaa kumppaneita pääsemään samalle sivulle.

Leader-rahoituksen lisäksi hankkeiden toteutukseen voi hakea tukea useista eri rahoitusohjelmista. Näin ollen yhdet säännöt eivät päde kaikkiin hankkeisiin, vaan kullakin ohjelmalla on omat vaatimuksensa. Toimi aina oikeiden sääntöjen mukaan.