Hanke- ja yritystukia pääsee nyt hakemaan!

Yritystuista ovat haettavissa investointituet (kustannusperusteiset) sekä yritystoiminnan kokeilu-, käynnistys- ja kehittämistuet. Myös omistajanvaihdoksen valmistelutuki on haettavissa. Hanketukipuolella ovat haettavissa kustannusperusteiset investoinnit sekä koulutus-, tiedonvälitys- ja yhteistyöhankkeet. Lisäksi valmistelurahaa voi hakea yritysryhmä- ja Älykäs kylä hankkeiden valmisteluun. Syksyllä 2023 avautuu alle 8000 euron pienhankkeiden haku. Syksyllä on mahdollista hakea myös hankkeita kertakorvaus kustannusmallilla.

Uudet hanketuet 2023-2027 haetaan uudistuneen Hyrrän kautta. Pääset kirjautumaan Hyrrään täältä 

Ruokaviraston sivulta löydät lisää ohjeita kirjautumiseen ja uuden hankkeen hakemiseen. 

Lisätietoa yritystukien hakemisesta töältä ja hanketukien hakemisesta täältä 

Tukimuodon ja toimenpiteen valinnassa kannattaa olla huolellinen, sillä jos muutat niitä kohtia jälkikäteen, vaihtuvat kysymykset hyrrässä ja aiemmin hyrrään kirjaamasi tiedot pyyhkiytyvät pois. Ota siis tiedot talteen ensin, ennen kuin muutat tukimuotoa tai toimenpidettä.

Täytä jokainen hakemuksen kohta huolellisesti. Hyrrä ei päästä sinua eteenpäin tai lähettämään hakemusta, jos et ole vastannut kaikkiin kohtiin.

Jos hakemuksen teossa tulee vastaan kysymyksiä, niin ota meihin yhteyttä. Päivitämme tälle sivulle lisäohjeita lähipäivinä.