Suomi.fi valtuutus

Suomi.fi valtuutuksia tarvitaan, jotta henkilö voi asioida organisaation nimissä sähköisesti. Henkilö, jolla on organisaation asiointi- ja nimenkirjoitusoikeus kaupparekisterissä tai ytj:ssä, voi asioida Hyrrä-asiointipalvelussa yrityksensä tai yhdistyksensä nimissä. Jos asiointi- ja nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö haluaa valtuuttaa muita asioimaan yrityksen nimissä, on hänen tehtävä Suomi.fi-valtuutus.

Suomi.fi-valtuutus tehdään osoitteessa https://www.suomi.fi/valtuudet. Ohjeet valtuutuksen tekemiseen Hyrrä-asiointipalvelun käyttäjille löydät sivustolta  www.ruokavirasto.fi/hyrra/valtuutus. Valtuutuksen tekemisessä auttaa Kansalaisneuvonta: https://www.kansalaisneuvonta.fi/.

Mikäli yhdistyksellä on kaksi nimenkirjoittajaa, tulee valtuutusoikeuksia hakea erikseen. Ohjeet hakemuksen tekoon löydät sivustolta https://www.suomi.fi/valtuudet/hakemuksella-valtuuttaminen. Rieska-Leader on tehnyt myös omaa ohjeistusta hakemuksen tekemisestä: https://sway.office.com/GEnbxFp85O8SAqKl?ref=Link&loc=play.