Jaksamisen jäljillä-hanke

Norsu on käynnistänyt Jaksamisen jäljillä -hankkeiden sarjan, joka on tarkoitettu kaikille Norsun alueen kuntien (Hailuoto, Liminka, Lumijoki, Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki, Tyrnävä) vapaaehtoisvoimin toimiville yhdistyksille.

Kuva: Katariina Imporanta, Kaltio Creative

Yhdistysten vapaaehtoisten jaksaminen, vapaaehtoisten ikääntyminen, nuorten mukaan saaminen ja tehtävien kasautuminen nousevat esiin yhä useammin ja eri yhteyksissä. Vapaaehtoistoiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi, yhdistystoiminnan käytänteiden uudistamiseksi ja toimijoiden jaksamisen tukemiseksi on käynnistetty Jaksamisen jäljillä hankkeet.

Ensimmäinen vaihe toteutettiin tammi-kesäkuussa 2023. Aluksi kartoitettiin yhdistystoimijoiden kanssa jaksamista heikentäviä ja tukevia elementtejä. Näiden pohjalta on työpajoissa laadittu Jaksamisen työkalupakkia erilaisine käytännön toimintamalleineen ja menetelmineen. Jaksamisen työkalupakin testaaminen, alueellisen vertaistukiverkoston ja jaksamista tukevan toimintakulttuurin rakentaminen polkaistaan toden teolla käyntiin jatkohankkeessa, joka käynnistyy vuoden 2024 alussa.

Lisätietoja antaa kyläkehittäjä Nina Kurunlahti
nina.kurunlahti(at)nousevarannikkoseutu.fi
p. 050-384 4472


Katso myös