Ilmoittaudu kokemusasiantuntijaksi!

Norsu on käynnistänyt Jaksamisen jäljillä hankkeen, jonka tavoitteena on tukea yhdistystoimijoiden jaksamista ja turvata vapaaehtoistoiminnan jatkuvuutta. Hanke toteutetaan tammi-kesäkuussa 2023. 

Yhdistysten vapaaehtoisten jaksaminen, vapaaehtoisten ikääntyminen, nuorten mukaan saaminen ja tehtävien kasautuminen nousevat esiin yhä useammin. Tarvitsemme nyt teidän yhdistystoimijoiden apua ja tietotaitoa ratkaisujen löytämiseen.

Etsimme Jaksamisen jäljillä hankkeeseen mukaan erilaisista lähtökohdista tulevia yhdistystoimijoita (esimerkiksi aktiivinen yhdistys, hiipuvan toiminnan yhdistys, monessa yhdistyksessä mukana oleva toimija, yhdistyksestä eronnut). Mukaan hankkeen toimintaan voivat tulla myös vapaaehtoiskoordinaattoreina ja yhdistysten kanssa toimivat henkilöt. Mukaan kaivataan kaikenikäisiä toimijoita. 

Hankkeessa toteutetaan viisi tunnin mittaista etätyöpajaa sekä viisi fokusryhmähaastattelua etänä. Lisäksi järjestetään yksi 5 tunnin mittainen työpaja kasvokkain tapaamisena. Työpajat toteuttaa Kokoamo helmi-toukokuussa 2023. Työpajojen vetäjinä toimivat Hilma Heikkinen ja Katariina Imporanta, joilla molemmilla on pitkä kokemus yhdessä tekemisen kehittämisestä.

Et tarvitse erikoisosaamista tullaksesi mukaan – riittää, että asia on sinulle tärkeä ja haluat kertoa oman mielipiteesi yhdistystoimijoiden jaksamiseen. Voit osallistua joko yhteen tilaisuuteen tai voit olla mukana kaikissa työvaiheissa ja osallistua yhteen etätyöpajaan, yhteen etähaastatteluun ja live-tapaamiseen.

Jaksamisen jäljillä -hanke on tarkoitettu kaikille Norsun alueen kuntien (Hailuoto, Liminka, Lumijoki, Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki ja Tyrnävä) vapaaehtoisvoimin toimiville yhdistyksille.

Lisätietoa hankkeesta voit kysyä Ninalta, 050-384 4472, nina.kurunlahti(at)nousevarannikkoseutu.fi

 Ilmoittaudu mukaan 5.2.2023 mennessä

Lue lisää hankkeesta

Tutustu työpajojen vetäjiin